دستاورد محوری انقلاب اسلامی _ مسجد الزهرا
دستاورد محوری انقلاب اسلامی , نزدیک کردن فهم جامعه بشری نسبت به نظام امامت
اهمیت وجود امام را میتوان در این حدیث دید:
عَنْ أَبِی عَبْدِ اَللَّهِ عَلَیْهِ السَّلاَمُ أَنَّهُ سَمِعَهُ یَقُولُ: لَوْ لَمْ یَکُنْ فِی اَلْأَرْضِ إِلاَّ اِثْنَانِ لَکَانَ أَحَدُهُمَا اَلْإِمَامَ.
- یونس بن یعقوب از امام صادق علیه السّلام روایت مىکند از آن حضرت شنیده است که مىفرمود:«اگر در روى زمین جز دو نفر کس دیگرى باقى نباشد حتما یکى از آن دو نفر امام است». ( الغیبه (للنعمانی) / ترجمه غفاری ؛ ج ۱ , ص ۱۹۶)
امام سجاد(علیه السلام) فرمود:
«ولو لا ما علی الارض منا لساخت باهلها، ثمّ قال: ولم تخل منذ خلق اللّه آدم من حجه الله فیها اما ظاهر مشهور او غائب مستور و لا تخلوا الی ان تقوم الساعه من حجه ولو لا ذلک لم یعبد اللّه…»
یعنی اگر ما روی زمین نبودیم اهلش را فرو می برد و آنگاه فرمود: از روزی که خدا آدم را آفریده تا حال هیچگاه زمین از حجتی خالی نبوده است، ولی آن حجت گاهی ظاهر و مشهور و گاهی غایب و مستور بوده است. تا قیامت نیز از حجت خالی نخواهد شد و اگر امام نباشد خدا پرستش نمی شود. (جوینى، فرائد السمطین، ج ۱: ۴۵؛ ینابیع الموده، قندوزى حنفى، ج ۲: ۲۱۷)
شان تکوینی امام
- ازدیدگاه فلسفی و هستی شناسانه
جهان آفرینش به طور کلی، همچون انسانها حرکت و هدفی دارد و برنامهای و هدایتی که در سایه عنایات
خدا انجام میشود. فیوضات خدا با وسایط الهی به جهان آفرینش میرسد.
این واسطهها همان اولیای الهی هستند که غرض از آفرینش انسان در آنها به طور کامل محقق شده است. این اولیای الهی نه تنها علت غایی، بلکه در مراحل علت فاعلی این جهان قرار دارند. اولیای الهی بر باطن جهان ولایت دارند و چون در متن غیبت جهان چنین ولایتی دارند، خداوند در ظاهر هم آنها را ولی و امام قرار داد تا مقام و منصب ظاهری طبق واقعیات جهان باشد.
۱- از انجا که امام خلیفه الله است و در جهان هستی واسط فیض الهی است و ان لازمه اش علم واحاطه کامل و تسلط
بر تدبیر امور است.
۲- شان تکوینی امام ایجاب میکند: فاصله و رابطه امام و جمیع مخلوقات یکسان و برابر باشد
أَنَّ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ سُئِلَ عَنْ قَوْلِ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ: «اَلرَّحْمٰنُ عَلَى اَلْعَرْشِ اِسْتَوىٰ» فَقَالَ اِسْتَوَى مِنْ کُلِّ شَیْءٍ فَلَیْسَ شَیْءٌ أَقْرَبَ إِلَیْهِ مِنْ شَیْءٍ
. روایت است از محمّد بن مارد این که امام جعفر صادق علیه السّلام پرسیده شد از معنى قول اللّٰه عزّ و جلّ در سورۀ طه:« اَلرَّحْمٰنُ عَلَى
اَلْعَرْشِ اِسْتَوىٰ »پس گفت : برابر است نسبت به هر چیز که مدلول عرش است، پس نیست چیزى نزدیکتر سوى او از چیزى.(الکافی , جلد ۱ ص۱۲۸)
۳- شان تکوینی امام در روایات :
«أنَّ أرواحَکُم وَ نُورَکُم وَ طینَتَکُم واحِدَهٌ طابَت وَ طَهُرَت، بَعضُها مِن بَعضٍ»
«بِیُمنِهِ رُزِقَ الوَریٰ وَ بِوُجودِهِ ثَبَتَتِ الاَرضُ وَ السَّماء»
بِهِ یُنْزِلُ اَلْغَیْثَ، وَ بِهِ یُخْرِجُ بَرَکَاتِ اَلْأَرْضِ
بِکُمْ فَتَحَ اللَّهُ وَ بِکُمْ یَخْتِمُ [اللَّهُ ] وَ بِکُمْ یُنَزِّلُ الْغَیْثَ
وَ إِیَابُ الْخَلْقِ إِلَیْکُمْ وَ حِسَابُهُمْ عَلَیْکُمْ وَ فَصْلُ الْخِطَابِ عِنْدَکُمْ وَ آیَاتُ اللَّهِ لَدَیْکُمْ
۴- امام چه در حضرت و چه در غیبت نقش خود را در عالم ایفا و به انجام میرساند.
شأن تشریعی امام
شَرَعَ لَکُم مِّنَ الدِّینِ مَا وَصَّىٰ بِهِ نُوحًا وَالَّذِی أَوْحَیْنَا إِلَیْکَ وَمَا وَصَّیْنَا بِهِ إِبْرَاهِیمَ وَمُوسَىٰ وَعِیسَىٰ ۖ أَنْ أَقِیمُوا الدِّینَ وَلَا تَتَفَرَّقُوا فِیهِ ۚ کَبُرَ عَلَى الْمُشْرِکِینَ مَا تَدْعُوهُمْ إِلَیْهِ ۚ اللَّهُ یَجْتَبِی إِلَیْهِ مَن یَشَاءُ وَیَهْدِی إِلَیْهِ مَن یُنِیبُ (شوری/۱۳)
خدا شرع و آیینی که برای شما مسلمین قرار داد حقایق و احکامی است که نوح را هم به آن سفارش کرد و بر تو نیز همان را وحی کردیم و به ابراهیم و موسی و عیسی هم آن را سفارش نمودیم که دین خدا را بر پا دارید و هرگز تفرقه و اختلاف در دین مکنید. مشرکان را که به خدای یگانه و ترک بتان دعوت میکنی (قبولش) بسیار در نظرشان بزرگ میآید. (باری از انکار آنها میندیش که) خدا هر که را بخواهد به سوی خود (و مقام رسالت خویش) برمیگزیند و هر که را به درگاه خدا به تضرّع و دعا باز آید هدایت میفرماید.
وَجَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّهً یَهْدُونَ بِأَمْرِنَا وَأَوْحَیْنَا إِلَیْهِمْ فِعْلَ الْخَیْرَاتِ وَإِقَامَ الصَّلَاهِ وَإِیتَاءَ الزَّکَاهِ ۖ وَکَانُوا لَنَا عَابِدِینَ(انیباء/۷۳)
و آنان را پیشوای مردم ساختیم تا (خلق را) به امر ما هدایت کنند و هر کار نیکو را (از انواع عبادات و خیرات) و خصوص اقامه نماز و اداء زکات را به آنها وحی کردیم و آنها هم به عبادت ما پرداختند
۱- هدایت مأموریت محوری در شأن تشریعی امام است.
۲- روح دین و شرع دستیابی به امام به عنوان سرسلسله کاروان حق در “صراط مستقیم” است.
نگاهی به سوره حمد:
پس از ذکر مبدأ و معاد وتعهد بندگی ، درخواست هدایت به صراط مستقیم میکند که سر سلسله اش “الذین انعم الله علیهم” (انبیاء) هستند.
۳- در این شأن هرکس به اندازه توجه به حق (ایمان) و عمل صالح به امام نزدیک میشود
۴- نظام امامت شامل همه حجج الهی است.
– انبیاء
– اوصیاء انبیاء
– دوازده امام معصوم
– فقیه جامع الشرایط در دوران غیبت
امام صادق (ع): «فاما من کان من الفقهاء: صائناً لنفسه، حافظاً لدینه، مخالفاً علی هواه، مطیع لامر مولاه، فللعوام این یقلدوه» (وسائل الشیعه، ج ۲۷، ص ۱۳۱)
انقلاب اسلامی و طلوع خورشید امامت
در عرصه داخلی
۱- استقبال از امام امت در دوازدهم بهمن ماه ۱۳۵۷
امام خمینی (ره) پس از ۱۴ سال تبعید به ایران بازگشت و در تهران مورد استقبال قریب به سه میلیون ایرانی قرار گرفت (۸/۵ درصد جمعیت )
۲- بدرقه امام امت در تشیع جنازه در چهاردهم خرداد ماه ۱۳۶۸
در وب سایت گینس از مراسم تشییع پیکر پاک امام خمینی(ره) به عنوان بیشترین تعداد شرکت کننده نام برده شده است. به نوشته گینس، ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر که حدود یک ششم کل جمعیت ایران بود در مراسم تشییع شرکت کردند و این مراسم به عنوان بزرگترین و شلوغترین تشییع جنازه ثبت شده است. (مقایسه با رحلت پیامبر)
۳- حرکت تاریخی در دفاع از انقلاب اسلامی در نهم دی ماه ۱۳۸۸
برآوردها از جمعیت راهپیمایان این روز در تهران قریب به ۵ میلیون نفر بود. جمعیت مردم تهران از شرق حد فاصل پل چوبی تا میدان انقلاب، از غرب حد فاصل دانشگاه شریف تا میدان انقلاب، از جنوب حد فاصل میدان حر تا میدان انقلاب و از شمال حد فاصل بلوار کشاورز تا میدان انقلاب بود.(سایت اسنادانقلاب اسلامی)
۴- حضور همیشگی درراه پیمایی های مردمی در روزهای قدس و ۲۲ بهمن
۵– حضور در عرصه نبرد با دشمنان در خارج از مرزها به امر رهبری.
در عرصه خارجی
۱- انقلاب اسلامی و کشورهای اسلامی:
تولد گروه های انقلابی اسلامی درمقابل گروه های انقلابی مارکسیستی
( مصر- لبنان – فلسطین – هند – شرق اسیا – افریقا ، نتیجتا” بوجود امدن جریان مقاوت با ایمان به رهبری امام
خامنه ای) هولاء الخمینیونسخنگوی «جهاد اسلامی» فلسطین در ملاقات با امام خمینی رحمه الله گفت:
«انتفاضه، بارقه ای از نور و بازتابی از پیروزیهای بزرگ انقلاب شماست؛ انقلابی که بزرگترین تحول را در عصر ما به وجود آورد.»
فتحی شقاقی، دبیر کل شهید جنبش جهاد اسلامی فلسطین می نویسد:
«بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، نخستین مرکز جهاد اسلامی فلسطین در نوار غزه فعال شد. ظهور امام
خمینی رحمه الله بر روی روشنفکران فلسطینی مؤثر واقع شد و سبب گردید که آنها در جستجوی راه هایی برای اعمال
تعلیمات امام خمینی رحمه الله در صحنه فلسطین برآیند.»
سیاست مداران جهان و رهبر انقلاب
پوتین می گوید:
«من مسیح را ندیدهام، اما تعاریف او را در انجیل شنیده و خواندهام، من مسیح را در رهبری ایران دیدم»
کوفیعنان، دبیر کل سازمان ملل متحد:
در ملاقات با (حضرت آیتالله العظمی) خامنهای احساس کردم که کسی را مثل او ندیدهام. شخصیت معنوی ایشان چنان مرا گرفت که از خود پرسیدم چرا شخصیتی مثل من دبیر کل سازمان ملل باشد و از معنویات چیزی نداشته باشد! با دیدن آقای خامنهای هم آن شخصیتهایی که مرا جلب کرده بودند فراموش کردم و تحت تأثیر شخصیت معنوی ایشان قرار گرفتم. من شخصیتهای معنوی در دنیا زیاد دیده بودم، ولی هیچیک، از مسائل سیاسی اطلاع نداشتند. با دیدن آقای خامنهای قداست آن شخصیتهای سیاسی از ذهن من پاک شد. من تعجب میکنم ایران با چنین شخصیتی چرا در بعضی جاها میلنگد. بعید میدانم به سازمان ملل هم بروم شخصیت ایشان از ذهن من پاک شود.
کاندولیزا رایس: خنثی کردن نقشه ها
کاندولیزا رایس وزیرسابق امور خارجه آمریکا و مشاور ارشد جرج بوش گفته رهبر ایران میتواند نقشههایی را که بهترین ذهنها، با صرف بیشترین بودجهها، در زمانی بسیار طولانی کشیده و مجریانی ماهر اجرای آن را به عهده گرفتهاند، با یک سخنرانی یکساعته خنثی کند.
شخصیت های فرهنگی و رهبر انقلاب
ریچارد فالک استاد و پروفسور آمریکایی: این نامه، حاوی مطالبی زیبا و انسانی است و اگرچه خطاب به جوانان نوشته شده اما برای همه ما اهمیت دارد. محورهای این نامه را میتوان سنگ بنای معنوی و اخلاقیِ جوامع قرار داد و آن را به کلّ بشریت وسعت بخشید. وجود چنین احساسی در این برهه زمانی بسیار ضروریست، چون قادر است با از بین بردن بیاعتمادیها، به خلع سلاح هستهای در دنیا و امنیت کمک کند. من ۸۴ سال دارم ولی حس میکنم به اندازه کافی جوان هستم که این نامه، مرا مخاطب قرار داده باشد و بخواهم به پیام پرمعنای آیتالله خامنهای پاسخ دهم.(خبرگزاری مهر)
آلیسون ویر ژورنالیست آزاد آمریکایی: نامه ایتالله خامنهای جوانان سرزمین مرا به چیزی که نیاز دارند، دعوت میکند.به باور وی رسانههای جریان اصلی بههیچوجه علاقهای به پوشش نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالی ندارند.این نامه تلاش نمیکند که جوانان دین خود را به اسلام تغییر دهند، بلکه آنها را به آزاداندیشی دعوت میکند. تصور من آن است که رسانههای جریان اصلی اصلا علاقهای به پوشش این نامه ندارند. آنها اگر این نامه را پوشش دهند باید درباره آن هم بیشتر صحبت کنند. تصور من آن است که در این شرایط بهترین راه منتشر کردن این نامه از طریق شبکههای اجتماعی است چرا که ما در آن شبکهها دوستان بسیاری داریم که از طریق آن این نامه بارها و بارها خوانده میشود.(در گفتوگو با تسنیم)
برندن هریس فعال مسیحی آمریکایی در گفتگو با حلقه وصل: نامه خوبی بود و من با تمام مطالب آن موافقم.
من درباره اسلام مطالعه کردهام و میدانم دنبال گسترش انسانیت، صلح و دوستی است و هرگز خشونت و تروریسم
را ترویج نمیکند.به نظر من آیتالله خامنهای یک رهبر روحانی و عالیقدر است و چنین شخصیتی نمیتواند برای آمریکا (آنچنانکه رسانههای غربی القا میکنند) یک تهدید باشد.
نتیجه
۱- جامعه بشری در حال بدست اوردن امادگی برای شنیدن پیام توحیدی حجت خداست و این دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی است.
۲- شکر این نعمت الهی توجه و درک پیام های رهبر انقلاب و تبعیت از ان است.
۳- از ان جا که قول و فعل رهبری حجت است بهتر است با ایجاد ساز و کارهای لازم نسبت به ثبت توصیه ها ی ایشان و سپس تبدیل ان به سیاست های رهبری مراتب را برای پیگیری مراجع مربوط فراهم نمود.
۴- از ان جا که بر اساس قانون اساسی ج ، ا ، ا دستگاه رهبری مسئولیت تدوین سیاست های کلان ج ا ا را دارا میباشد قوای سه گانه نسبت به درک، حراست ، و تبعیت از این مهم در ساز و کاهای قانونی توجه داده شوند.