دستاورد انقلاب اسلامی
به مناسبت دهه مبارکه فجر سخنرانی ذیل توسط مدیر عامل موسسه زکا جناب آقای ” مهندس مجتبی اعلایی ” در تاریخ چهارشنبه ۲۴ بهمن ماه ۹۷ در مجتمع آموزشی بانو امین واقع در خیابان دولت برای خانواده ها و مربیان مجتمع آموزشی با موضوع دستاورد انقلاب اسلامی انجام شد.
شناخت رابطه دین و زندگی
دین روشی است برای زندگی کردن مبتنی بر فطرت:
زندگی کردن مبتنی بر فطرت یعنی:
۱- مبدأ را می شناسد
۲- مقصد را میشناسد
۳- با دو طریق خیر و شر برای وصول به مقصد اشناست
۴- پیرو انبیاء است و از شیطان پیروی نمیکند.
روش انبیاء الهی
انبیاء یاداور تعهدات فطری هستند:
فَبَعَثَ فِیهِمْ رُسُلَهُ وَ وَاتَرَ إِلَیْهِمْ أَنْبِیَاءَهُ لِیَسْتَأْدُوهُمْ مِیثَاقَ فِطْرَتِهِ وَ یُذَکِّرُوهُمْ مَنْسِیَّ نِعْمَتِهِ– نهج البلاغه / خ ۱
امام على علیه السلام : پس [خداوند] رسولان خود را در میان آنان برانگیخت و پیامبرانش را پیاپى سوى ایشان فرستاد، تا از آنان بخواهند عهد الهى را که در فطرتشان نهاده است، بگزارند و نعمت فراموش شده او را به یادشان آورند
لذا انبیاء ذکر هستند کتاب خدا ذکر است و هر چیزی که اورا به یادما می اورد ذکر است.
دین فطری
در دین فطری باور نسبت به خدا , پیامبران و تبعیت از راه آنان و همچنین پرهیز از راه شیاطین در فطرت بشر قرار دارد.
آیه میثاق «وَ اِذْ اَخَذَ رَبُّکَ مِنْ بَنی آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرّیَّتَهُمْ وَ اَشْهَدَهُمْ عَلی اَنْفُسِهِمْ اَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ قالُوا بَلی شَهِدْنا اَنْ تَقُولُوا یَوْمَ الْقِیامَهِ اِنّا کُنّا عَنْ هذا غافِلین- اعراف/۱۷۲
و (یاد کن) آنگاه که پروردگار تو از فرزندان آدم از پشتهای ایشان، فرزندانشان را گرفت و آنان را بر خودشان گواه کرد: (گفت:) آیا من پروردگار شما نیستم؟ گفتند: چرا، گواه شدیم: (و این گواهی را گرفتیم) تا روز رستاخیز نگویید که ما از آن بیخبر بودیم
أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَیْکُمْ یَا بَنِی آدَمَ أَنْ لَا تَعْبُدُوا الشَّیْطَانَ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبِینٌ ﴿۶۰یس﴾
اى فرزندان آدم مگر با شما عهد نکرده بودم که شیطان را مپرستید زیرا وى دشمن آشکار شماست
وَنَفْسٍ وَمَا سَوَّاهَا ﴿۷﴾ فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا ﴿شمس ۸﴾
سوگند به نفس و آن کس که آن را درست کرد(۷) سپس پلیدکارى و پرهیزگارى اش را به آن الهام کرد (۸)
دعوت پیامران
در پیامی کوتاه (تحلیلی از سوره حمد)
چرا پیامبران یاری نشدند؟
دعوت پیامبران در قالب شرع برای زندگی بهتر توام با بندگی خدا بوده است.اما آنچه که در طول تاریخ باعث نزاع و جنگ برپا کرده از طرف مشرکین و طواغیت بوده است که این دعوت را برنتابیدند.
قرآن میفرماید:
شَرَعَ لَکُمْ مِنَ الدِّینِ مَا وَصَّىٰ بِهِ نُوحًا وَالَّذِی أَوْحَیْنَا إِلَیْکَ وَمَا وَصَّیْنَا بِهِ إِبْرَاهِیمَ وَمُوسَىٰ وَعِیسَىٰ ۖ أَنْ أَقِیمُوا الدِّینَ وَلَا تَتَفَرَّقُوا فِیهِ ۚ کَبُرَ عَلَى الْمُشْرِکِینَ مَا تَدْعُوهُمْ إِلَیْهِ ۚ اللَّهُ یَجْتَبِی إِلَیْهِ مَنْ یَشَاءُ وَیَهْدِی إِلَیْهِ مَنْ یُنِیبُ (شوری /۱۳)
از [احکام] دین، آنچه را که به نوح در باره آن سفارش کرد، براى شما تشریع کرد و آنچه را به تو وحى کردیم و آنچه را که در باره آن به ابراهیم و موسى و عیسى سفارش نمودیم که: «دین را برپا دارید و در آن تفرقهاندازى مکنید.» بر مشرکان آنچه که ایشان را به سوى آن فرا مىخوانى، گران مىآید. خدا هر که را بخواهد، به سوى خود برمىگزیند، و هر که را که از در توبه درآید، به سوى خود راه مىنماید.
دلیل؟
چرا دعوت پیامبران را برنتابیدند:
قَالُوا یَا شُعَیْبُ أَصَلَاتُکَ تَأْمُرُکَ أَنْ نَتْرُکَ مَا یَعْبُدُ آبَاؤُنَا أَوْ أَنْ نَفْعَلَ فِی أَمْوَالِنَا مَا نَشَاءُ ۖ إِنَّکَ لَأَنْتَ الْحَلِیمُ الرَّشِیدُ ( هود / ۸۷)
قوم گفتند: ای شعیب، آیا این نماز تو، تو را مأمور میکند که ما دست از پرستش خدایان پدرانمان و از تصرف در اموال به دلخواه خودمان برداریم؟ (آفرین) تو بسیار مرد بردبار خردمندی هستی!
معلوم می شود که امر پیامبران مبتنی بر “نماز”:
۱- مارا از عبادت غیر خدا باز می دارد
۲- در نتیجه: نظامات اقتصادی و اجتماعی را (به نفع طبقات ضعیف) متأثر می سازد.
عاقبت پیام آوران
نتیجه دعوت انبیا گرویدن قلیلی از مردم به دین واقعی بوده و همراه شخص آنان مورد تهاجم اکثریت مردم به هدایت طواغیت و مستکبرین زمان خود قرار گرفته اند.
وَکَأَیِّنْ مِنْ نَبِیٍّ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّیُّونَ کَثِیرٌ فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَمَا ضَعُفُوا وَمَا اسْتَکَانُوا ۗ وَاللَّهُ یُحِبُّ الصَّابِرِینَ ( آل عمران / ۱۴۶)
و چه بسیار پیامبرانى که همراه او تودههاى انبوه، کارزار کردند؛ و در برابر آنچه در راه خدا بدیشان رسید، سستى نورزیدند و ناتوان نشدند؛ و تسلیم [دشمن] نگردیدند، و خداوند، شکیبایان را دوست دارد.
تِلْکَ الْقُرَىٰ نَقُصُّ عَلَیْکَ مِنْ أَنْبَائِهَا ۚ وَلَقَدْ جَاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَیِّنَاتِ فَمَا کَانُوا لِیُؤْمِنُوا بِمَا کَذَّبُوا مِنْ قَبْلُ ۚ کَذَٰلِکَ یَطْبَعُ اللَّهُ عَلَىٰ قُلُوبِ الْکَافِرِینَ(۱۰۱)وَمَا وَجَدْنَا لِأَکْثَرِهِمْ مِنْ عَهْدٍ ۖ وَإِنْ وَجَدْنَا أَکْثَرَهُمْ لَفَاسِقِینَ(۱۰۲) سوره اعراف
اینها قریههایى است که ما اخبارشان را بر تو حکایت کنیم. پیامبرانشان با دلایل روشن آمدند. و به آن چیزها که از آن پیش دروغ خوانده بودند، ایمان نیاوردند. و خدا بر دلهاى کافران اینچنین مُهر مىنهد. (۱۰۱)در بیشترینشان وفاى به عهد نیافتیم و بیشترین را جز نافرمانان ندیدیم.(۱۰۲)
انقلاب اسلامی و طلوع خورشید امامت
طلوع انقلاب اسلامی به شواهد ۴۰ ساله اخیر همراه با مدافعانی سرسخت چه در عرصه داخلی و چه در عرصه خارجی مواجه بوده است.در واقع دفاع از جایگاه رهبری ایران یعنی ” ولایت فقیه” توجه به نظام امامت است که در طول تاریخ بی نظیر بوده است.
استقبال در عرصه داخلی
۱- استقبال از امام امت در دوازدهم بهمن ماه ۱۳۵۷
امام خمینی (ره) پس از ۱۴ سال تبعید به ایران بازگشت و در تهران مورد استقبال قریب به سه میلیون ایرانی قرار گرفت (۸/۵ درصد جمعیت )
۲- بدرقه امام امت در تشیع جنازه در چهاردهم خرداد ماه ۱۳۶۸
در وب سایت گینس از مراسم تشییع پیکر پاک امام خمینی(ره) به عنوان بیشترین تعداد شرکت کننده نام برده شده است. به نوشته گینس، ۱۰ میلیون و
200 هزار نفر که حدود یک ششم کل جمعیت ایران بود در مراسم تشییع شرکت کردند و این مراسم به عنوان بزرگترین و شلوغترین تشییع جنازه ثبت شده است. (مقایسه با رحلت پیامبر)
۳- حرکت تاریخی در دفاع از انقلاب اسلامی در نهم دی ماه ۱۳۸۸
برآوردها از جمعیت راهپیمایان این روز در تهران قریب به ۵ میلیون نفر بود. جمعیت مردم تهران از شرق حد فاصل پل چوبی تا میدان انقلاب، از غرب حد فاصل
دانشگاه شریف تا میدان انقلاب، از جنوب حد فاصل میدان حر تا میدان انقلاب و از شمال حد فاصل بلوار کشاورز تا میدان انقلاب بود.(سایت اسنادانقلاب
اسلامی)
۴- حضور همیشگی درراه پیمایی های مردمی در روزهای قدس و ۲۲ بهمن
۵– حضور در عرصه نبرد با دشمنان در خارج از مرزها به امر رهبری.
۶- رشد روز افزون نسل انقلابی(تربیت شدگان انقلاب) در میدان های :
معنویت، علم و تخصص، جهاد و شهادت
(استقبال درعرصه خارجی)
۱- انقلاب اسلامی و کشورهای اسلامی:
تولد گروه های انقلابی اسلامی درمقابل گروه های انقلابی مارکسیستی( مصر- لبنان – فلسطین – هند – شرق اسیا – افریقا ، نتیجتا” بوجود امدن جریان مقاوت با ایمان به رهبری امام خامنه ای)
هولاء الخمینیون
سخنگوی «جهاد اسلامی» فلسطین در ملاقات با امام خمینی رحمه الله گفت:
«انتفاضه، بارقه ای از نور و بازتابی از پیروزیهای بزرگ انقلاب شماست؛ انقلابی که بزرگترین تحول را در عصر ما به وجود آورد.»
فتحی شقاقی، دبیر کل شهید جنبش جهاد اسلامی فلسطین می نویسد:
«بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، نخستین مرکز جهاد اسلامی فلسطین در نوار غزه فعال شد. ظهور امام
خمینی رحمه الله بر روی روشنفکران فلسطینی مؤثر واقع شد و سبب گردید که آنها در جستجوی راه هایی برای اعمال
تعلیمات امام خمینی رحمه الله در صحنه فلسطین برآیند.»
سیاست مداران جهان و رهبر انقلاب
پوتین می گوید:
«من مسیح را ندیدهام، اما تعاریف او را در انجیل شنیده و خواندهام، من مسیح را در رهبری ایران دیدم»
کوفیعنان، دبیر کل سازمان ملل متحد:
در ملاقات با (حضرت آیتالله العظمی) خامنهای احساس کردم که کسی را مثل او ندیدهام. شخصیت معنوی ایشان چنان مرا گرفت که از خود پرسیدم چرا شخصیتی مثل من دبیر کل سازمان ملل باشد و از معنویات چیزی نداشته باشد! با دیدن آقای خامنهای هم آن شخصیتهایی که مرا جلب کرده بودند فراموش کردم و تحت تأثیر شخصیت معنوی ایشان قرار گرفتم. من شخصیتهای معنوی در دنیا زیاد دیده بودم، ولی هیچیک، از مسائل سیاسی اطلاع نداشتند. با دیدن آقای خامنهای قداست آن شخصیتهای سیاسی از ذهن من پاک شد. من تعجب میکنم ایران با چنین شخصیتی چرا در بعضی جاها میلنگد. بعید میدانم به سازمان ملل هم بروم شخصیت ایشان از ذهن من پاک شود.
کاندولیزا رایس: خنثی کردن نقشه ها
کاندولیزا رایس وزیرسابق امور خارجه آمریکا و مشاور ارشد جرج بوش گفته رهبر ایران میتواند نقشههایی را که بهترین ذهنها، با صرف بیشترین بودجهها، در زمانی بسیار طولانی کشیده و مجریانی ماهر اجرای آن را به عهده گرفتهاند، با یک سخنرانی یکساعته خنثی کند.
شخصیت های فرهنگی و رهبر انقلاب
ریچارد فالک استاد و پروفسور آمریکایی: این نامه، حاوی مطالبی زیبا و انسانی است و اگرچه خطاب به جوانان نوشته شده اما برای همه ما اهمیت دارد. محورهای این نامه را میتوان سنگ بنای معنوی و اخلاقیِ جوامع قرار داد و آن را به کلّ بشریت وسعت بخشید. وجود
چنین احساسی در این برهه زمانی بسیار ضروریست، چون قادر است با از بین بردن بیاعتمادیها، به خلع سلاح هستهای
در دنیا و امنیت کمک کند. من ۸۴ سال دارم ولی حس میکنم به اندازه کافی جوان هستم که این نامه،مرا مخاطب قرار داده باشد و بخواهم به پیام پرمعنای آیتالله خامنهای پاسخ دهم.(خبرگزاری مهر)
آلیسون ویر ژورنالیست آزاد آمریکایی: نامه ایتالله خامنهای جوانان سرزمین مرا به چیزی که نیاز دارند، دعوت میکند.به باور وی رسانههای جریان اصلی بههیچوجه علاقهای به پوشش نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالی ندارند.این نامه تلاش نمیکند که جوانان دین خود را به اسلام تغییر دهند، بلکه آنها را به آزاداندیشی دعوت میکند. تصور من آن است که رسانههای جریان اصلی اصلا علاقهای به پوشش این نامه ندارند. آنها اگر این نامه را پوشش دهند باید درباره آن هم بیشتر صحبت کنند. تصور من آن است که در این شرایط بهترین راه منتشر کردن این نامه از طریق شبکههای اجتماعی است چرا که ما در آن شبکهها دوستان بسیاری داریم که از طریق آن این نامه بارها و بارها خوانده میشود.(در گفتوگو با تسنیم)
برندن هریس فعال مسیحی آمریکایی در گفتگو با حلقه وصل:
نامه خوبی بود و من با تمام مطالب آن موافقم. من درباره اسلام مطالعه کردهام و میدانم دنبال گسترش انسانیت، صلح و دوستی است و هرگز خشونت و تروریسم را ترویج نمیکند. به نظر من آیتالله خامنهای یک رهبر روحانی و عالیقدر است و چنین شخصیتی نمیتواند برای آمریکا (آنچنانکه رسانههای غربی القا میکنند) یک تهدید باشد.
نتیجه
۱- جامعه بشری در حال بدست اوردن آمادگی برای شنیدن پیام توحیدی حجت خداست و این دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی است.
2- جامعه بشری نسبت به پیام پیامبران الهی که دین را “زندگی مبتنی بر فطرت” می داند؛ تمایل پیدا کرده است.
ازین رو گروندگان به دین اسلام و تشیع به شدت در حال افزایش است.
۱–روزنامه «ایندیپندنت» انگلیس در سرمقالهای به رشد روزافزون اسلام در میان بومیان مکزیک پرداخت و ازاعتقادات پاک و بی آلایش آن تمجید نمود.
۲- براساس سالنامه کتاب واقعیات در سرشماری اخیر در آمریکا مشخص شد که سالانه ۱۰۰هزار نفر در این کشور به دین اسلام میگروند.موسسه تحقیقاتی و پژوهشی فیثماترز اعلام کرده است که تعداد کسانی که در انگلیس در ۱۰ سال گذشته به اسلام گرایش یپدا کرده اند، ۱۰۰هزار نفر می باشند که بیشتر آنان را زنان تشکیل میدهند. در این میان، تعداد دختران جوان ۲۰ تا ۳۰ ساله و دارای تحصیلات دانشگاهی که به دین اسلام گرویدهاند، چشمگیرتر است.
۳- پائولو گارسیا، نویسنده و مترجم مکزیکی: افزایش حداقل ۱۰ برابری مسلمانان مکزیک تا ۲۰۳۰
۴- کشور نیجریه با جمعیت ۱۹۸ میلیون نفر از کشورهای پرجمعیت آفریقا ست. نیمی از جمعیت این کشور مسیحی و نیمی اهل سنت هستند. اما از سال ۱۹۸۰ م و بیشتر از سال ۱۹۹۵م روند رو به رشد گرویدن مسلمانان سنی به مذهب شیعی در این کشور مشاهده شده به گونهای که در حال حاضر تعداد شیعیان تا ۱۰ میلیون نفر برآورد میشود.